Kvalitet för alla

Kvalitet för alla

Vårt löfte för ett ansvarsfullt sortiment

Vi erbjuder våra kunder högkvalitativa produkter till de allra lägsta priserna. Tack vara det kan miljoner människor köpa mer än bara de allra nödvändigaste varorna, och det återspeglar vår önskan om att bidra till högre livskvalitet för våra kunder och deras familjer.

Lidl erbjuder sina kunder valfrihet. Vårt sortiment inom food och nonfood omfattar cirka 4019 varor som tillhör Lidls egna varumärken och som endast går att köpa hos Lidl. Bland dessa finns 263 ekologiska produkter, 923 Fairtrade-produkter och många varor från lokala producenter. I vårt sortiment finns naturligtvis även produkter som uppfyller speciella krav vad gäller näring och intoleranser, till exempel veganska och glutenfria livsmedel.

Dessutom har vi många säsongsprodukter och kampanjartiklar eftersom vi alltid strävar efter att erbjuda våra kunder mångfald.

Kvalitetspolicy

  • Vi sätter produktsäkerheten i främsta rummet och kompromissar aldrig.
  • Vi förbättrar ständigt kvaliteten på våra produkter, tjänster och arbetsmetoder.
  • Vi tar ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvar och främjar rättvis handel och hållbar utveckling inom värdekedjan.
  • Vi tar hänsyn till den rättsliga och sociala utvecklingen när vi definierar våra kriterier för ett säkert, hållbart, rättvist och hälsosamt sortiment.
  • Vi arbetar effektivt utifrån enkla och tydliga riktlinjer.
  • Vi stöder på ett rättvist och respektfullt sätt våra affärspartner i deras arbete med att förbättra kvaliteten på varor och tjänster.
  • Vi som medarbetare strävar alltid efter att leva upp till kundernas högt ställda kvalitetskrav.
Våra produkter

Våra produkter

Hos Lidl hittar kunderna allt de behöver för vardagsbehoven, och mycket mer utöver det. Regionala produkter och säsongsprodukter, ekologiskt producerade artiklar och Fairtrade-artiklar, vegetariska och veganska livsmedel samt textilier som är särskilt snälla mot både hud och miljö. En stor andel av frukt, grönsaker, bakverk och kött kommer från regionala producenter. Våra kunder hittar även ett varierande kampanjsortiment med kosmetika, hushållsprodukter, elektronik och artiklar för gör det själv-entusiasten. Klicka här för en översikt över samtliga prisbelönta, beprövade och nya produkter.

Vårt kvalitetsåtagande

Vårt kvalitetsåtagande

Våra kunder kan dag efter dag lita på att Lidl Sverige levererar de högsta standarderna – i vår produktion, med våra partners och genom hela vår leveranskedja.

Tack vare vår smidiga kvalitetshantering säkerställer vi att våra produkter uppfyller våra kunders förväntningar varje enskild dag. Innan våra egna märkesprodukter säljs utsätter vi dem för omfattande kontroller och tester. Strikta kontroller säkerställer att vi erbjuder högkvalitativa livsmedel, färsk frukt & grönsaker samt säkra leksaker. Det här är den standard som vi har satt upp för oss själva, i egenskap av en pålitlig och ansvarstagande partner inom detaljhandeln. Här kan du läsa om hur vi uppfyller vårt kvalitetsåtagande och vilka utmärkelser som vittnar om det.

Produktmärkning och certifiering

Produktmärkning och certifiering

Hos Lidl Sverige hittar våra kunder hållbart odlat kaffe, fisk och skaldjur från ansvarstagande fiskerier samt Fairtrade-livsmedel, -textilier och andra produkter som tillverkas med hänsyn till miljöskydd, biologisk mångfald och ekologisk markanvändning. Här hos Lidl Sverige identifierar vi detta på ett transparent sätt med välkända märkningar från olika stiftelser och miljöskyddsorganisationer. I Sverige har vi de hållbara egna märkena Fairglobe och Bio-Organic. Klicka här för en översikt över samtliga våra märkningar och certifieringar.

De bästa leverantörerna

De bästa leverantörerna

Vi strävar inte bara efter att uppfylla de högsta kvalitetsstandarderna själva utan ber även våra leverantörer att göra det. Vi har långvariga partnerskap som bygger på ömsesidig tillit, och tillsammans utvecklar vi optimala lösningar för att uppnå vårt gemensamma mål om att nå de högsta kvalitetsstandarderna.

Våra affärspartners följer utan undantag Lidls uppförandekod. Vår uppförandekod beskriver hur vårt företag uppnår höga kvalitetsstandarder på ett socialt medvetet, ekologiskt och rättvist sätt. Många av Lidls leverantörer världen över är certifierade enligt International Food Standard (IFS) eller den brittiska detaljhandelsorganisationen BRC:s globala standard. Tillverkare av specifika artiklar, till exempel fairtrade-varor eller ekologiska varor, kräver även motsvarande certifieringar utöver detta. Som en del av de regelbundna kontrollerna verifierar oberoende institut tillverkningsprocesserna för våra produkter på plats.