to be defined by country

Kvalitet för alla

picture

Vårt sortiment

Schysst & ekologiskt


Vårt utbud av varor från Sverige och med ekologiska och etiska märkningar, som exempelvis KRAV, Fairtrade, MSC och UTZ växer stadigt – något vi vet att våra kunder uppskattar. Vi lyfter fram produkter märkta med ”Från Sverige” och har minst en ekologisk vara inom varje relevant produktkategori och vårt hållbara sortimentet ökar.

Hos oss på Lidl är alla våra rosor Fairtrade-märkta och all vildfångad fisk i frysdisken är MSC-märkt. Vi säljer också endast ägg från frigående höns, det gäller även som ingredienser i våra egna varor. Vår egna choklad är alltid hållbarhetsmärkt och våra bananer är antingen ekologiska eller märkta med Rainforest Alliance eller Fairtrade. De varor som har kort hållbarhetsdatum placeras tillsammans under budskapet ”Hjälp oss att minska matsvinnet” – självklart med kraftigt reducerat pris.

Så här säger Daniel Sommerstein på Fairtrade Sverige: ”Lidl gör stor skillnad genom att sälja Fairtrade-märkta varor i sitt hållbara sortiment. Genom att era kunder handlar tex. schyssta bananer, rosor och choklad i butikerna, gör ni skillnad för tusentals människors arbets- och levnadsvillkor. Det ska ni vara stolta över, som företag och i era egna hjärtan".