Bild

Om oss

Högsta kvalitet till branschens bästa pris

Lidl är butiken där du alltid kan handla med sunt förnuft för hela veckan. Bakom detta löfte ligger vår affärsidé om högsta kvalitet till bästa pris som vi varje dag arbetar med själ och hjärta för att förverkliga. 

 Vi brinner för att erbjuda dig ett sortiment där svenska och ekologiska produkter samsas med utländska delikatesser och ett varierat utbud av varor för hela hemmet. Till priser som gör livet lite gladare och godare. 

Så hur går det till? Vi arbetar på ett alldeles eget vis där alla delar och moment för varje enskild vara samspelar. Från inköp till logistik och våra energisnåla effektiva butiker och höga kvalitetskrav.

I tillägg är vi faktiskt Europas största matvarukedja vilket ger oss fantastiska möjligheter när vi förhandlar med odlare, producenter vid våra inköp. Det gör att priset blir bättre för dig i butiken men den höga kvaliteten blir densamma.

bild

Ansvar för djur, människor och miljö

För oss är det viktigt att bidra till hållbar och ansvarsfull odling av råvaror. Därför satsar vi bland annat på vårt ekologiska sortiment som fortsätter att växa. Vi har närmare 200 egna ekologiska varor och 16 procent av vårt frukt- och grönt är helt ekologiskt.

Från att ha varit en ny utmanare bland matvarukedjorna i Sverige leder vi idag vägen framåt på flera olika områden för hållbarhet. Det är vi som står bakom många framgångsrika hållbarhetsinitiativ de senaste åren – målsättningen är att utforma världens grönaste butiker, och hållbara transporter.

I Visby bygger vi en av världens första NollCO2-certifierade och klimatneutrala butiker som banar väg för nya generationens handelslokaler. Samtidigt pågår det arbete med att minska matsvinnet och plastanvändningen.

Ett annat exempel på hur vi leder utvecklingen är att tre av våra nyaste butiker fått högsta betyget – Outstanding – av den världsledande miljöcertifieringen BREEAM. I mars 2017 vann vår nya butik i Växjö till och med första pris och utsågs till världens grönaste nya handelsbyggnad. Målet är att alla nya butiker ska miljöcertifieras och vi hoppas att fler tar efter oss.

 • 1930

  Det var i Neckarsulm i Tyskland som Lidl & Schwarz KG grundades  som en livsmedelsgrossist

 • 1973

  Den första Lidl-butiken öppnade i tyska Ludwigshafen-Mundenheim

 • 1988

  15 år efter första Lidl-butiken kom fanns det redan mer än 450 butiker i Tyskland med över 5 000 anställda

 • 1989

  Lidl öppnade sin första butik i Frankrike och tog sig ut på den internationella marknaden

   

   

 • 2003

  I september öppnade Lidl sina första butiker i Sverige 

 • 2006

  Lidl Sverige har öppnat 117 butiker med över 2000 anställda

 • 2016

  Lidl Sverige utsågs till årets Butikskedja på Retail Awards och var första dagligvarukedjan i Sverige som började att klimatkompenserar

 • 2017

  En av våra butiker i Växjö utsågs till världens grönaste nya handelsbyggnad

 • 2019

  Lidl Sverige blev utsedd till Sveriges Bästa butikskedja i kategori livsmedel

 • 2020

  Lidl Sverige blev utsedd till Sveriges Bästa butikskedja i kategori dagligvaruhandel

Butiker

Anställda

%

Från leverantörer i Sverige

%

Miljömärkt/eko